Top

Hip Hop

Hip hop freestyle ponuja možnost improvizacije,

širše razumevanje Hip Hop plesa in hip hop kulture ter drugih uličnih plesnih stilov, kot so : breakdance, locking, popping, house, krump. Tečaj bo prav tako omogočal poznavanje osnovnih korakov uličnih plesov, njihovo zgodovinsko ozadje in zmožnost izvedbe krajše improvizacije vsakega stila. Preko povezovanje zvoka, giba in slike se bodo tečajniki srečali tudi z breakdanceom, grafitarstvom, DJ-anjem in rapom ter pridobili številne gibalne in vizualne spretnosti za udejstvovanje tudi na drugih področjih. Mesečni celodnevni dogodki bodo vključevali delavnice beatmakinga, igre in risanja, v kar je vedno umeščen plesni battle, predstava in druženje. Dva do trikrat na leto bodo organizirani večji plesni dogodki v letu (kidz battle, juste debout qualifier…)

Predavanje plesnega znanja Hip Hopa in drugih Funk plesnih stilov poteka tako preko plesa samega kot tudi preko spoznavanja/razumevanje glasbe, motoričnih vaj, kreativnih nalog, ipd. Naša naloga je da osnovne plesne korake oz gibalne tehnike z repeticijo zasidramo globoko v možgane, zraven pa se poslužujemo vaj, ki nam samo razumevanje giba in pot do rezultata olajšajo. Na treningih se dogaja konstanta fuzija uličnih plesnih stilov, saj vsak posameznik tako v svoji kombinaciji najde pot do popolnega izražanja.
Občutek glasbe je neverjeten, ko si pa na tečajih naberemo širok spekter gibalnih vzorcev in tako najdemo svojo svobodo interpretacije glasbe, se ta neverjetni občutek pomnoži.

Redno bomo izvajali klase in tečaje in poleg tega organizirali klase in delavnice z vabljenimi domačimi in tujimi plesalci in pedagogi.
Organizirali bomo izlete na plesne delavnice, tekme in dogodke…
Ustvarjali bomo koreografije za nastope in skupaj delali predstave
Obiskovali bomo prireditve, si ogledovali predstave
Spoznavali se bomo z organizacijo in produkcijo – v lastni režiji

 

Skupine:

  • Hip Hop Rockers (začetniki od 8 let naprej)

Redni učitelj : Teja Modrijan + občasni učitelj :  Nejc Osovnikar

  • Hip hop Juniorz (nadaljevalci)

Redni učitelj: Nejc osovnikar + občasna učitelja Gašper Kunšek in Žigan krajnčan

  • Hip hop Urban Klan  (člani)

Redni učitelj : Nejc Osovnikar + občasna učitelja Gašper Kunšek in Žigan krajnčan

  • Hip Hop Senior (starši, začetniki, starejši plesalci, uživači)

Redni učitelj : Nejc Osovnikar + občasna učitelja Gašper Kunšek in Žigan krajnčan

 

Poglej na URNIK in se oglasi na tečajih!